Artikel

Testissä 12 naisten juoksutrikoot

Testissä 12 naisten juoksutrikoot

Satunnaisesti valituista asiakkaista koostunut raati on testannut 12 suositut naisten juoksutrikoot valikoimastamme. Alta voit lukea heidän arvionsa, toivottavasti löydät niiden perusteella juuri itsellesi sopivat juoksutrikoot. 

Näin testi on tehty

Koehenkilöistä jokainen on saanut neljä paria saman koon trikoita yhdestä seuraavista kolmesta kategoriasta: lyhyet trikoot, capri-trikoot tai pitkät trikoot.  

Raatia pyydettiin arvioimaan trikoita erilaisten kriteerien, kuten koon, kompression ja istuvuuden mukaan. Käyttöominaisuuksien arvioimista varten raati on käyttänyt seuraavaa arviointiasteikkoa:

 

Naisten pitkät juoksutrikoot

 

GEYSER ACTIVE LANG TIGHT - Kokonaisarvio: 3,5

Tietoa Geyser Active Lang Tight -trikoista:

Klassiset, pitkät juoksutrikoot, joissa on vetoketjullinen takatasku.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Erittäin hyvät trikoot. Todella mukavat päällä. Istuvat hyvin joka puolelta. Ehdottomasti suosikkini.

 

 

NEWLINE BASE DRY N COMFORT TIGHTS - Kokonaisarvio: 4

Tietoa Newline Base Dry N Comfrot -trikoista:

Newlinen pitkät mukavat juoksutrikoot naisille. Hyvä istuvuus ja vetoketjullinen tasku alaselässä.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

- Erittäin pieni koko ja hyvin tiukat.

- Trikoot ovat supermukavat siitä hetkestä, kun ne laittaa päälle. Superhyvä käyttömukavuus, hyvä liikkumisvapaus, hyvin istuvat - eivät kierry ylös, alas tai sisäänpäin, pysyvät paikoillaan. Yleensä juoksutrikoiden lahkeilla on taipumus hivuttautua ylös, mutta näissä lahkeiden silikonireunukset ovat tosi kätevät ja napakat. Testin parhaat trikoot, Newlineltä loistotuote ja hyvä ostos, minulla ei ole mitään huomauttamista. 

 

CRAFT PRIME TIGHTS - Kokonaisarvio: 2,7

Tietoa Craft Prime -trikoista:

Pitkät ja erittäin joustavat Craftin juoksutrikoot.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

- Istuvat hyvin ja ovat mukavat päällä. Olisin toivonut, että tasku on sivulla. 

- Kiertyvät hiukan ylös nilkoista, liian vähän kompressiota minun makuuni, melko ohut materiaali ja paljon joustoa.

 

CRAFT GRIT TIGHT - Kokonaisarvio: 3,8

Tietoa Craft Grit -trikoista:

Pitkät juoksutrikoot erityisen kestävästä ja käytännöllisestä materiaalista. Sopivat juoksuun kaikenlaisessa säässä ja vaihtelevassa maastossa. Suuret mesh-taskut energiatuotteita varten ja vetoketjullinen takatasku. Tyylikäs, moderni design. Toisessa lahkeessa sivuraidat.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Trikoille sataa kehuja taskuista ja ne ovat myös testin kauneimmat trikoot. Eräs testaajista pitää trikoiden kokoa suurena.

- Ne ovat todella upeat kaikkine yksityiskohtineen, ikävää vain, että ne ovat liian suuret. Ne alkavat nopeasti roikkua, näyttävät typeriltä ja ärsyttävät. Sivutasku on loistava idea.

- Hieno design ja testin hienoimmat trikoot! Hyvä kompressio. Kiertyvät helposti ylös nilkoista, mutta ne ovat hyvin hengittävät. Vyötäröstä melko pienet, helppo pukea lantion oikealla puolella olevan vetoketjun ansiosta. Hyvät trikoot kaiken tyyppiseen juoksuun ja hyvä ostos, minun listallani ne tulevat toiseksi!

 

Osta naisten pitkät juoksutrikoot täältä

 

Naisten capri-juoksutrikoot

 

 

CRAFT GRIT CAPRI - Kokonaisarvio: 3,9

Tietoa Craft Grit Capri -trikoista: 

3/4-juoksutrikoot erityisen kestävästä ja käytännöllisestä materiaalista. Sopivat juoksuun kaikenlaisessa säässä ja erilaisissa maastoissa. Kaksi mesh-sivutaskua energiatuotteita varten ja vetoketjullinen takatasku. Tyylikäs, moderni design. Raidat toisessa lahkeessa.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raati kehuu mallia sen hyvästä istuvuudesta ja taskuista.

- Trikoot on helppoa pukea päälle ja ne istuvat hyvin jaloista ja takapuolesta. Trikoiden takaosan ohut materiaali tekee niistä erityisen hyvin kosteutta kuljettavat. Juoksin n. 10 km trikoissa ja missään vaiheessa ei tuntunut siltä, että kaikki ei olisi niin kuin pitäisi. Kaiken kaikkiaan loistava käyttökokemus.

- Yleisesti ottaen hiukan tiukka malli, mutta käyttäisin ehdottomasti kevään juoksulenkeillä. 

 

DIADORA 3/4 TIGHT - Kokonaisarvio: 2,5

Tietoa DIADORA 3/4-trikoista:

Diadoran capri-trikoot, joiden polvitaipeissa mesh-osio ja alaselässä vetoketjutasku.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raadin mielestä trikoot ovat vyötäröstä löysät, mistä johtuen istuvuus ei ollut täysin ihanteellinen.

- Trikoita ei voi millään tavalla säätää vyötäröstä ja ne eivät siksi istu napakasti. Vyötärö on hyvin matala edestä ja korkeampi takaa. Capri-trikoiden positiivisimpana ominaisuutena ovat polvitaipeiden ja takataskun mesh-osiot. 

- En pitänyt Diadorasta. Materiaali oli ohutta, ja trikoot istuvat väljästi vääristä paikoista.

  

NEWLINE CAPRI TIGHT - Kokonaisarvio: 3,1

Tietoa Newline Capri trikoista:

3/4-pituiset juoksutrikoot, joissa on vetoketjullinen tasku ja lahkeissa silikonireunukset. 

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raati oli hyvin erimielinen tästä mallista - eräs testaajista piti trikoita testin parhaimpina ja toinen antoi niille huonon sijoituksen.

- Pidin Newlinen mallista tosi paljon. Erittäin mukavat ja hyvin istuvat, ne eivät olleet liian tiukat eivätkä liian väljät. 

- Trikoot ovat erittäin tiukat, mikä olisi toki hyvä ominaisuus, jos trikoissa olisi enemmän joustoa.

 

 

CRAFT PRIME CAPRI - Kokonaisarvio: 3,4

Tietoa Craft Prime Capri-trikoista:

Klassiset capri-trikoot, joissa leveä kuminauhavyötärö.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raati on hiukan kriittinen trikoiden taskua kohtaan, mutta pitävät trikoita yleisesti ottaen erittäin hyvinä.

 - Erittäin hyvät caprit, jotka istuvat kuten pitää. Juoksin niissä 9 km, ja koko matkan ajan ne istuivat kuten pitääkin. Ainoana miinuksena mainitsisin taskun pienen koon. Vyötärön kiristysnauha on  myös erikoinen valinta, sillä se on melko kapea verrattuna vyötärön muuten leveään resoriin. Luulenpa, ettei kiristysnauhaa edes tarvitsisi. 

 - Taskun paikka on huonosti valittu. Materiaali ei myöskään ole paras mahdollinen, mutta kuivui kuitenkin nopeasti sateella juostuani. Istuvuus hyvä ja kaiken kaikkiaan erittäin hyvät trikoot. 

 

Osta naisten capri-juoksutrikoot täältä

 

Naisten lyhytlahkeiset juoksutrikoot

 

 

NEWLINE COMFORT TIGHT - Kokonaisarvio: 3,2

 

Tietoa lyhyistä Newline Comfort -trikoista

Newlinen lyhyet juoksutrikoot, joissa hyvä, vetoketjullinen tasku.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raati pitää trikoita erittäin hyvinä ja kehuvat erityisesti taskun sijaintia.

- Minusta nämä olivat erittäin hyvät ja loistavasti istuvat trikoot. Upea design. Niissä on juuri sopiva pituus ja taskukin istuu hyvin. Trikoiden stretch-materiaali on myös superhyvä. Niitä voi pitää päällä ilman että saumat tms. häiritsevät juostessa tai kuntoillessa. Ehdottomasti trikoot, jotka ostaisin itse…

- Hyvät perus-juoksutrikoot, joissa ei ole paljoa yksityiskohtia, mutka jotka toimivat hyvin päivittäisillä juoksulenkeillä. Olisin kaivannut parempaa kosteudensiirtoa ja enemmän kompressiota. Alaselässä oleva keskikokoinen tasku toimii kiitettävästi. Hyvät toimivat perustrikoot, jotka eivät kuitenkaan häikäise muotoilullaan tai käyttöominaisuuksillaan. 

 

NEWLINE ICONIC POWER SPRINTERS - Kokonaisarvio: 3,3

Tietoa Newline Iconic Power -trikoista:

Newlinen juoksushortsit hiukan pidemmillä lahkeilla. Kaksi avointa taskua ja yksi vetoketjullinen tasku.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raati oli hiukan eri mieltä koosta ja istuvuudesta, mutta pitivät trikoita yleisesti hyvinä.

- Ihan OK trikoot. En pidä erityisemmin muotoilusta enkä väristä. Istuvat ihan hyvin ja niissä on hyvä juosta. Koko on pienehkö, eikä kangas jousta kovin paljoa.

- Henkilökohtainen suosikkini! Upea design ja ne istuvat yleisesti ottaen hyvin, hyvä kompressio ja trikoot tuntuvat istuvan niin kuin pitääkin. Kivana yksityiskohtana mainittakoon edessä oleva suuri heijastin-“logo”. Trikoot siirtävät hyvin kosteutta. Hiukan tavallista paremmat trikoot, joissa on kohtalaisen kokoinen tasku takana. Näissä trikoissa juoksen taatusti useita kertoja, pienistä puutteista huolimatta. 

 

CRAFT PRIME KORT TIGHT - Kokonaisarvio: 2,4

 

Tietoa Craft Prime -trikoista:

Lyhyet, yksinkertaiset juoksutrikoot Craftilta.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Trikoiden pieni tasku herättää kritiikkiä, ja istuvuudesta on eriäviä mielipiteitä. Tämä voi johtua siitä, että erään raadin jäsenen koko on ollut liian pieni.

- Ne eivät istu kovin hyvin vyötäröstä tai jaloista. Vyötärökuminauha on liian leveä ja hiukan kireä. Trikoot ovat ehkä melko pienikokoiset, ja olisin tarvinnut L-koon. 

- Lyhyet juoksutrikoot, jotka ovat mukavat päällä. Hyvin istuva kunnollinen vyötärökuminauha. Lyhyt malli muistuttaa hotpantseja. Lahkeissa olisi hyvä olla kuminauhat. Mielestäni trikoista puuttuu myös kunnon tasku. Trikoiden tasku on niin pieni, ettei siihen mahdu avaimia eikä kännykkää. Isona miinuksena myös se, että tasku on sijoitettu toisen pakaran kohdalle. Toisaalta trikoissa on hyvä kosteudensiirto ja ne istuvat hyvin vyötäröltä.

 

 

CRAFT GRIT KORT TIGHT - Kokonaisarvio: 3,8

Tietoa Craft Grit -trikoista: 

Lujasta ja erittäin kestävästä materiaalista tehdyt lyhyet juoksutrikoot, jotka sopivat joka säähän ja maastoon. Kaksi mesh-taskua energiatuotteita varten ja yksi vetoketjullinen tasku.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raadin mielestä trikoot ovat hienot ja erittäin hyvin istuvat, ja ne täyttävät hyvin useimpien juoksijoiden vaatimukset. 

- Todella hyvät trikoot. Istuvat hyvin ja sopivat mainiosti sekä juoksuun että fitness-lajeihin. Upea design, hyvä lahkeen pituus. Joustavat riittävästi vyötäröltä ja lahkeista. Ostaisin nämä ehdottomasti itselleni.

- Mukavat ja hyvin istuvat trikoot. Tosin jälleen kerran jäin kaipaamaan käyttökelpoisia taskuja – taskuja on kolme, kaksi pientä, joihin saa juuri ja juuri mahtumaan ehkä pari geelipakkausta. Takana on yksi hieman isompi tasku, joka on tälläkin kertaa sijoitettu epämukavalla tavalla juuri pakaran päälle. Plussana mainitsisin hyvän kosteudensiirron ja designin. 

Osta naisten lyhyet juoksushortsit täältä

 

Testin on tehnyt Juoksukauppa.fi:n asiakasraati huhtikuussa 2017.

Products related to this post

 • Oletteko valmiina, Heat 4?

  Obstacle Course Racing: ”Oletteko valmiina, Heat 4?”, huutaa megafonia kantava mies.  

 • Ota juoksukengät mukaan lomalle

  Ota juoksukenkäsi mukaan lomalle ja koe kohteesi nähtävyydet uudella tavalla. Olemme koonneet pienen pakkauslistan ja pari hyvää neuvoa lämpimissä olosuhteissa juoksemiseen.

 • GPS-kellot: Sykemittari ranteessa – näin se toimii

  Rannekelloon sisärakennettu sykemittari on helppokäyttöinen ja kätevä. Miten se toimii? Ja miten kellon on istuttava ranteessa, jotta mittaus toimisi parhaiten? Löydä vastaukset täältä.

 • Asiakasarvostelu: Garmin Fenix 5

  Facebook-kilpailumme voittaja, 35-vuotias Lars on arvioinut uuden Garmin Fenix 5 -kellon. Lue hänen arvostelunsa täältä.