Artikel

Testissä 12 miesten juoksutrikoot

Testissä 12 miesten juoksutrikoot

Satunnaisesti valituista asiakkaista koostunut raati on testannut 12 suositut miesten juoksutrikoot valikoimastamme. Alta voit lukea heidän arvionsa. Toivottavasti löydät niiden avulla juuri itsellesi sopivat juoksutrikoot.

Näin testi on tehty

Koehenkilöistä jokainen on saanut neljä paria saman koon trikoita yhdestä seuraavista kolmesta kategoriasta: lyhyet trikoot, capri-trikoot tai pitkät trikoot.

Raatia pyydettiin arvioimaan trikoita erilaisten kriteerien, kuten koon, kompression ja istuvuuden mukaan. Käyttöominaisuuksien arvioimista varten raati on käyttänyt seuraavaa arviointiasteikkoa:  

 

Miesten pitkät juoksutrikoot

CRAFT GRIT TIGHT - Kokonaisarvio: 3,3 

Tietoa Craft Grit -trikoista:

Pitkät juoksutrikoot erityisen kestävästä ja käytännöllisestä materiaalista. Sopivat juoksuun kaikenlaisessa säässä ja vaihtelevassa maastossa. Suuret mesh-taskut energiatuotteita varten ja vetoketjullinen takatasku. Tyylikäs, moderni design. Toisessa lahkeessa sivuraidat. 

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raadin mielestä trikoot ovat kooltaan hyvin suuret, ja tämä on vaikuttanut selvästi kokonaisarvioon. Jos siis haluat hankkia Craft Grit -trikoot, suosittelemme, että valitset yhtä kokoa pienemmät trikoot kuin normaalisti. 

- Craft Grit -trikoot ovat kooltaan erittäin suuret. L-koko vastaa mielestäni kokoa XL-XXL. Kangas on ohutta ja väljästi kudottua. Vyötärö ulottuu navan kohdalle, joka ei ole minun tyyliäni. Pakaroiden kohdalla olevat mesh-osiot toimivat erittäin hyvin, samoin takana oleva käytännöllinen tasku. Avaimet sun muut sopivat hyvin taskuun eivätkä häiritse juoksun aikana. Visuaalisista yksityiskohdista mainittakoon hienot ja erikoiset kumiprintit lahkeiden sivuilla. Trikoot ovat löysät nilkoista, mutta tämä johtuu todennäköisesti liian suuresta koosta. Jos olisin itse valinnut trikoot, olisin ostanut M-koon, jonka mittasuhteet sopisivat paremmin minulle. Olen varma, että nämä ovat hyvälaatuiset trikoot itseäni 5-10 cm pidemmille juoksijoille.

- Minulla oli paljon odotuksia näiden trikoiden suhteen, koska ne vaikuttivat laadukkaimmilta ja niissä oli hienoimmat yksityiskohdat. Mutta ärsyynnyin ensimmäiseksi ylös rullautuvista lahkeista, mikä johtui todennäköisesti liian suuresta koosta. Istuvuus nivusista on erittäin huono. Hyvin löysät trikoot, jotka ärsyttivät kävellessä. Minun täytyy kuitenkin sanoa, että juostessa en huomannut asiaa kovin paljoa. Negatiivisista kommenteista huolimatta kangas vaikuttaa erittäin hyvältä ja joustavalta (jos unohdetaan istuvuus), ja trikoiden paras puoli ovat ehdottomasti siistit taskut. Sekä mesh-taskut että hyvin sijoitettu vetoketjutasku!  

 

CRAFT ACTIVE RUN TIGHT - Kokonaisarvio: 3,5

Tietoa Craft Active Run -trikoista:

Klassiset juoksutrikoot Craftilta, joissa vetoketjullinen takatasku. 

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raadin mielestä juoksushortseissa on hyvä istuvuus ja ne vastaavat useimpien juoksijoiden tarpeita.

- Trikoot tuntuivat mukavilta ja napakoilta päällä koko matkan ajan. Istuvuus ja koko huomattavasti Grit-trikoita paremmat. Jännitin hiukan takataskua, joka on pienempi kuin Grit-mallin tasku. Taskuun mahtui kuitenkin iPhone 5s, avaimet ja energiakarkki, eikä tasku häirinnyt 10 kilometrin lenkillä lainkaan. Olen melko innoissani taskun sijainnista sekä Grit- että Active Run -trikoissa. Jos Active Run -trikoissa olisi Grit-mallin tapaan mesh-taskut, ne olisivat erittäin houkuttelevat. Mutta ehdottomasti hyvät trikoot. Design: yksinkertainen ja neutraali, mutta enemmän minun tyyliäni kuin Grit-mallin “kalansuomu”-design.

- Ohuet ja hyvin joustavat trikoot, jotka kuljettavat tehokkaasti kosteutta pois iholta. Erittäin joustava ja pehmeä neulos, joka ei hierrä tai purista. Trikoot ovat korkeavyötäröiset, mistä en henkilökohtaisesti pidä. Korkea vyötärö aiheuttaa resorin valumisen alas lantiota pitkin, joka antaa “lökäpöksymäisen” vaikutelman. Vyötärön korkeus on toki makuasia, ja uskonkin, että monet pitävät muotoilua täydellisenä. Materiaali tuntuu päällä miellyttävältä, saumat ja nilkkojen vetoketjut ovat huomaamattomat ja toimivat trikoissa hyvin. Mielestäni pystysuora vetoketju pakaran vieressä olevassa taskussa toimii paljon paremmin kuin häntäluun kohdalla oleva tasku. Kaiken kaikkiaan hienot ja hyvät trikoot, vaikkei niissä sinällään ole mitään erikoista. 

 

NEWLINE BASE DRY N COMFORT TIGHT - Kokonaisarvio: 3,3

 

Tietoa Newline Base Dry N Comfoft -trikoista:

Newlinen tyylikkäät, pitkät miesten juoksutrikoot hyvällä istuvuudella.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Nämä trikoot jakoivat jonkin verran mielipiteitä raadin sisällä. Eräs testaajista on erittäin innostunut, kun taas toisen mielestä trikoot ovat keskinkertaiset. Juoksijoiden mukavuusmieltymyksissä on selkeästi paljon eroja.

- Tässä on selkeästi yhdet parhaista kokeilemistani trikoista - ne istuvat täydellisesti ruumiinrakenteeseeni. Trikoissa on paljon kompressiota nilkoista vyötäröön saakka. Trikoissa on tarpeeksi joustoa, eivätkä litteät saumat tunnu ollenkaan. Ei jäykkiä vetoketjuja lahkeissa eikä muutakaan “extra fancy print”-tyyppistä, mikä sopii minulle loistavasti. Newline on pyrkinyt valmistamaan hyvät ja yksinkertaiset trikoot ja onnistunut siinä 100-prosenttisesti. Sopivat täydellisesti lämpimään kevääseen (+16 astetta) - kevyet ja yksinkertaiset ja erittäin hyvät kuljettamaan kosteutta pois iholta ja pitämään sinut lämpimänä ja kuivana. Pituus nivusista on täydellinen eivätkä housut roiku. Ehdottomasti parhaat kokeilemistani neljästä eri trikoovaihtoehdosta.

- Jäin kaipaamaan vetoketjua lahkeisiin. Hiukan hankalat riisua. Tasku on pienin tähän mennessä testatuista kolmesta mallista, joka minun mielestäni tuo miinusta. Design on hyvä ja yksinkertainen. Mielestäni Craftin Active Run -trikoissa oli selkeästi parempi istuvuus. 

 

 

DIADORA STC FILAMENT PANT - Kokonaisarvio: 3,6 

Tietoa DIADORA STC FILAMENT -trikoista:

Tummansiniset Diadora juoksutrikoot, joissa on mesh-osiot polvitaipeissa ja vetoketjullinen takatasku. 

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

- Testin trikoot, joita kohtaan minulla oli vähiten odotuksia. Huomasin nopeasti, että trikoissa on kevyt vuori, jota jännitin hiukan, sillä juoksen tavallisesti shortseissa tähän vuodenaikaan (huhtikuu). Istuvuus oli oikeastaan ihan hyvä ja ilmanvaihto tuntui toimivan hyvin koko 14 kilometrin juoksulenkilläni. Suurin miinus on varmaankin pienehkö tasku. Minun on myönnettävä, että pidän enemmän taskuista. Diadoran trikoot ovat ainoat siniset testissä ja pidän oikeastaan väristä, mutta en välttämättä harmaista raidoista. Odotan innolla Diadoran juoksuhousujen kokeilemista uudelleen syksyllä/talvella, jolloin vuori pääsee todella oikeuksiinsa.

- Lämpimät trikoot kevyesti vahvistetulla sisäpinnalla. Trikoiden mesh-osiot reisien sisäpinnalla sekä nivusien ja polvitaipeiden kohdalla toimivat hyvin. Trikoot ovat hiukan liian tiukat/niissä on liian vähän joustoa vyötärössä päälle puettaessa, mutta ne ovat päälle puettuna fantastiset. Lämmönpito ja kosteuden kuljetus olivat yllättävän hyvät juoksulenkillä 8 lämpöasteessa ja tihkusateessa. En kastunut tai ollut kylmissäni missään vaiheessa tai tuntenut tuulta kankaan läpi. Huomasin useita kertoja lenkin aikana ajattelevani, kuinka kevyiltä trikoot juostessa tuntuvat päälläni. Diadora Filament trikoot ovat ehdottomasti suosittelujeni arvoinen valinta!

 

Osta miesten pitkät juoksutrikoot täältä

 

Miesten capri-juoksutrikoot

 

GEYSER ACTIVE CAPRI TIGHT - Kokonaisarvio: 2,9

Tietoa GEYSER ACTIVE CAPRI -trikoista:

Klassiset 3/4-mittaiset juoksutrikoot vetoketjullisella takataskulla. 

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raadin mielestä trikoot ovat hyvää keskiluokkaa kaikilta osa-alueilta. 

- Yleisesti ottaen hyvät ja mukavasti istuvat trikoot.

 

NEWLINE CAPRI TIGHT - Kokonaisarvio: 2,9

 

Tietoa NEWLINE CAPRI -trikoista:

Perus 3/4-trikoot, joissa on vetoketjullinen takatasku.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raadin mielestä kyseessä ovat hyvät, keskitason trikoot, joiden lahkeissa on hyvät, ylös kiertymistä estävät kuminauhareunukset. 

 

 

NIKE TECH 3/4 TIGHT - Kokonaisarvio: 4

Tietoa NIKE TECH 3/4 -trikoista:

Niken capri-trikoissa on polvitaipeiden kohdalla mesh-osiot sekä vetoketjullinen tasku ja avoin tasku energiatuotteille. 

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raadin mielestä nämä ovat testin parhaat trikoot. Erityisesti trikoiden istuvuutta kehuttiin.

- Yleisesti ottaen hyvät trikoot, jotka istuvat hyvin ja mukavasti. 

- Ehdottomasti parhaat testatuista 4 parista. Hyvin istuvat. Mukavaa, että taskuja on kaksi.

 

CRAFT ACTIVE RUN KNICKERS  - Kokonaisarvio: 3,4

Tietoa Craft Active Run -capreista:

3/4-pituiset juoksutrikoot, joissa on alaselässä mesh-osio sekä pieni, vetoketjullinen tasku oikealla puolella.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raadin mielestä trikoissa on suuri koko ja ne istuvat siksi hieman väljästi. Materiaali antaa myös hyvin periksi. Taskun sijainti on erittäin hyvä. 

 

Osta miesten capri-juoksutrikoot täältä

 

Miesten lyhyet juoksutrikoot

 

 

CRAFT GRIT SHORT TIGHT - Kokonaisarvio: 4,4 

Tietoa lyhyistä Craft Grit -trikoista:

Lyhyet juoksutrikoot lujasta ja erityisen kestävästä materiaalista juoksutreeniin kaikenlaisessa säässä ja maastossa. Trikoot on varustettu kahdella mesh-taskulla energiatuotteita varten sekä vetoketjullisella taskulla. 

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raadin mielestä trikoot ovat erittäin hyvät ja mukavat.

- Trikoot ovat erittäin miellyttävää materiaalia. Ne istuvat hyvin, mutta kiertyvät hiukan ylöspäin juostessa, koska lahkeissa ei ole kumireunusta. Trikoissa on kolme taskua, joista yksi on hyvän kokoinen vetoketjullinen sivutasku, johon mahtuu iPhone 6. Kaksi pienempää taskua ovat myös trikoiden sivuilla ja juuri sopivan kokoiset myslipatukalle, geelille ym. Olen hyvin tyytyväinen trikoisiin.

- Todella kivat trikoot, jotka istuivat minulle erittäin hyvin. Hiukan paksumpaa materiaalia, joka tuntuu hyvältä päällä ja istuu napakasti reisistä. Niistä puuttui ainoastaan jotakin, joka estäisi lahkeiden kiertymisen ylöspäin. Jonkinlainen “kuminauha” olisi hyvä olla lahkeissa, sillä niillä oli taipumus kiertyä ylöspäin juostessani. Trikoot imivät hyvin kosteutta eivätkä tuntuneet epämiellyttävän hikisiltä päällä. Upeat trikoot, joita voin hyvin suositella. Kunpa vinotasku vaan sijaitsisi trikoiden etusivulla selkäpuolen sijaan.

 

 

GEYSER SHORT TIGHT  - Kokonaisarvio: 3,3

Yleistä GEYSER SHORT -trikoista:

Lyhyet juoksutrikoot, joiden lahkeissa on silikonireunukset.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raadin mielestä trikoot ovat miellyttävät ja erittäin hyvin istuvat.

- Trikoot ovat superhyvää materiaalia. Ne istuvat hyvin, mutta kiristävät melko paljon lahkeidensuista. Trikoissa on yksi vetoketjullinen sivutasku, joka on aivan liian pieni. Siinä ei ole tilaa puhelimelle (iPhone 6). 

- Mukavat trikoot arvostamillani ominaisuuksilla. Pidän erityisesti lahkeiden “kuminauhoista”, jotka pitivät lahkeet paikoillaan. Ne eivät tuntuneet, mutta pitivät trikoot napakasti paikoillaan reisissä ja lahkeet eivät kiertyneet ylöspäin juostessa. Suositeltavat trikoot, erityisesti jos haluaa reisistä napakasti istuvat trikoot kevyellä kompressiolla. Myös nämä trikoot siirsivät tehokkaasti hikeä juoksun aikana. 

 

NEWLINE SPRINTER TIGHT  - Kokonaisarvio: 3,1

Tietoa NEWLINE SPRINTER - trikoista:

Newlinen lyhyet juoksutrikoot vetoketjullisella takataskulla. 

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raadin mielestä Newline Sprinter -trikoilla on monia hyvä ominaisuuksia, mutta ne ovat kooltaan suurehkot, erityisesti vyötärön kohdalta. .

- Trikoot ovat ok, mutta eivät suosikkini. Ne ovat hiukan väljät. 

- Trikoot istuivat reisistä oikeastaan melko hyvin, mutta ne olivat hyvin löysät edestä ja vyötäröltä. Yhtä numeroa pienempi koko olisi saattanut toimia paremmin. Trikoot olivat hyvin kevyet ja mukavan tuntuiset päällä. 

 

CRAFT ACTIVE RUN FITNESS SHORT  - Kokonaisarvio: 4

Tietoa Craft Active Run Fitness - shortseista:

Lyhyet juoksushortsit, joissa on hyvä käyttömukavuus ja pieni vetoketjutasku.

Näe tämänhetkinen hinta ja osta täältä

Raadin arvio:

Raadin mielestä trikoot ovat erittäin hyvät ja niissä on loistava istuvuus ja käyttömukavuus. 

- Trikoot ovat todella miellyttävää materiaalia, mutta ne muistuttavat fitness-shortseja. Ne istuvat niin kuin pitää. Trikoissa on yksi sivutasku, joka on mielestäni aivan liian pieni minkään muun kuin avainten kuljettamiseen. Itse trikoisiin olen tyytyväinen.

- Ehkä paras kokeilemistani 4 trikooparista. Trikoot istuivat erittäin hyvin, ja paksumpi materiaali sopi loistavasti viileään säähän. Tasku oli hyvä, mutta olisin toivonut sen sijaitsevan sivulla tai edessä. Tasku saisi myös mielellään olla hiukan suurempi, jotta puhelin mahtuisi paremmin mukaan juoksulenkille. Istuvuus oli erittäin hyvä ja sitä ei voi liikaa korostaa.

 

Osta miesten lyhyet juoksutrikoot täältä

 

 

Testin on tehnyt Juoksukauppa.fi:n asiakasraati huhtikuussa 2017.

Products related to this post

 • Oletteko valmiina, Heat 4?

  Obstacle Course Racing: ”Oletteko valmiina, Heat 4?”, huutaa megafonia kantava mies.  

 • Ota juoksukengät mukaan lomalle

  Ota juoksukenkäsi mukaan lomalle ja koe kohteesi nähtävyydet uudella tavalla. Olemme koonneet pienen pakkauslistan ja pari hyvää neuvoa lämpimissä olosuhteissa juoksemiseen.

 • GPS-kellot: Sykemittari ranteessa – näin se toimii

  Rannekelloon sisärakennettu sykemittari on helppokäyttöinen ja kätevä. Miten se toimii? Ja miten kellon on istuttava ranteessa, jotta mittaus toimisi parhaiten? Löydä vastaukset täältä.

 • Asiakasarvostelu: Garmin Fenix 5

  Facebook-kilpailumme voittaja, 35-vuotias Lars on arvioinut uuden Garmin Fenix 5 -kellon. Lue hänen arvostelunsa täältä.