Artikel

Testi - New Balance Fresh Foam 1080 v7

Testi - New Balance Fresh Foam 1080 v7

New Balance Fresh Foam 1080 v7 on mallin 1080 uusin versio. Alempana kahden testijuoksijan kokemuksia kengästä.

 

Ulrik:
Eliittikuntoilija. Juoksee tavallisesti 4-600 km kuukaudessa.

1080v7-mallin välipohjan koko pituudelle on lisätty Fresh Foam -osio, joka takaa entistä rullaavamman ja pehmeämmän askelluksen. Iskunvaimennuksen ja saumattoman päällisen ansiosta juoksutuntuma on aiempaa sulavampi. Yhdessä Fresh Foamin ja mesh-päällisen kanssa ulkopohja mahdollistaa entistä hellävaraisemman ponnistuksen. Kenkä tuntuu pehmeältä, mutta myös vakaalta leveämmän pohjansa ansiosta. Välipohjan koostumuksen ansiosta kenkä soveltuu hyvin pitkille juoksumatkoille ja lenkeille, joilla juoksutahdilla ei ole merkitystä. Kenkä ei ole yhtä herkästi reagoiva kuin esim. sitä jonkin verran kevyempi New Balance Zante, josta myös löytyy Fresh Foam -välipohja. 1080v7 saa kuitenkin asfaltilla juostut pitkät lenkit tuntumaan nautinnollisilta. 

Jalkaterään ja varpaisiin saakka ulottuva verkkoneuloksesta tehty päällinen vaikuttaa kestävältä ja hengittävältä. V6-versioon nähden tehdyt muutokset eivät tunnu suurilta, mutta uusi malli tuntuu pehmeämmältä jalan ympärillä.

Ulkopohja vaikuttaa erittäin kestävältä – edes +350 kilometrin jälkeen jalkapohjan ja jalkaterän alla ei ole näkyviä kulumia laskeutumisalueilla.

Suositus.
New Balance 1080v7 on ihanteellinen valinta, jos odotat juoksukengältä vakautta sekä pehmeää ja miellyttävää askellusta.

 

Rolf:
Kuntojuoksija. Juoksee tavallisesti 80-150 km kuukaudessa.

Näkemykseni New Balance 1080 -kengästä on hieman erilainen kuin Ulrikin johtuen huomattavasti erilaisista lähtökohdistani. Olen aina pyrkinyt etsimään mahdollisimman mukavia ja vaimentavia kenkiä, vaikka se edellyttäisi tinkimistä juoksuvauhdista. Käyttömukavuus on aina ollut 100% keskipisteenä.

Viime vuosina olen lisännyt harjoittelumäärääni ja juoksutahtia, mutta pidän itseäni edelleen vain hyvänmielen liikkujana. Samalla kun harjoittelustani on tullut hieman intensiivisempää, olen myös alkanut etsiä kenkiä, jotka ovat aiempaa nopeampia ja herkempiä. En nyt tarkoita ultrakevyitä malleja tai kisakenkiä, vaan harjoittelukenkiä, jotka antaisivat hieman enemmän ”vauhtia”.
New Balance 1080 v7 on hieman jäykempi kuin mihin olen tottunut, mutta vastaa silti odotuksiani. Itse asiassa se tuntuu sijoittuvan n. 100 testikilometrin jälkeen juuri toivomaani kategoriaan. Se on vakaampi kuin esim. Asics Nimbus ja Nike Pegasus, mutta silti mukava. Kengässä on hyvä tuntuma kantapään ympärillä, se istuu napakasti jalan keskiosan kohdalta, ja etuosassa on hyvin tilaa leveähkölle jalkaterälleni.
New Balance 1080 täydentää hyvin lyhyillä ja ”nopeammilla” matkoilla käyttämääni Nike Lunarglide 8 -kenkää.

Ymmärrän hyvin, miksi Ulrik kutsuu 1080 v7 -kenkää pehmeäksi ja mukavaksi, mutta täydentäisin määritelmää itse seuraavasti: ”mukava, mutta vakaa treenikenkä, joka takaa n. 80-kiloiselle keskivertoliikkujalle hyvän kontaktin juoksualustaan.”

 

New Balance 1080 v7 testi

Products related to this post

 • Oletteko valmiina, Heat 4?

  Obstacle Course Racing: ”Oletteko valmiina, Heat 4?”, huutaa megafonia kantava mies.  

 • Ota juoksukengät mukaan lomalle

  Ota juoksukenkäsi mukaan lomalle ja koe kohteesi nähtävyydet uudella tavalla. Olemme koonneet pienen pakkauslistan ja pari hyvää neuvoa lämpimissä olosuhteissa juoksemiseen.

 • GPS-kellot: Sykemittari ranteessa – näin se toimii

  Rannekelloon sisärakennettu sykemittari on helppokäyttöinen ja kätevä. Miten se toimii? Ja miten kellon on istuttava ranteessa, jotta mittaus toimisi parhaiten? Löydä vastaukset täältä.

 • Asiakasarvostelu: Garmin Fenix 5

  Facebook-kilpailumme voittaja, 35-vuotias Lars on arvioinut uuden Garmin Fenix 5 -kellon. Lue hänen arvostelunsa täältä.