Artikel

Testissä M1 by Miiego

Testissä M1 by Miiego

Miiego on tuonut markkinoille tyylikkään uutuuden. Olen saanut luvan testata tuotteen, ja luonnollisesti olen kokeillut kuulokkeita monenlaisissa tilanteissa. Olen ollut erittäin innoissani AL3 freedom -kuulokkeista. Johdoista eroon pääseminen on minulle suuri plussa. Siinä missä AL3 lepää korvan päällä, on M1 puolestaan korvakäytävään asetettava in-ear -kuuloke, mikä tekee siitä vakaamman ja omasta mielestäni myös mukavamman käyttää.

Erityisesti juostessa olen huomannut, että in-ear -kuulokkeet pysyvät huomattavasti paremmin paikallaan eivätkä ”kuumenna” korvien ympäristöä liikaa. Samalla ne blokkaavat ulkopuolelta tulevat äänet erittäin hyvin, mistä on hyötyä erityisesti kaupungissa juostessa tai salilla, kun et halua kuunnella muiden juoruja.

Minulle on tärkeää, että voin käyttää kuulokkeita sekä musiikin kuunteluun että puhelimessa puhumiseen, jotta minun ei tarvitse pitää mukanani kaksia eri kuulokkeita. Varmistuakseni kuulokkeiden toimivuudesta, olen testannut niitä seuraavissa tilanteissa:

 

Puhelinkeskustelu:

Edellisissä testaamissani Miiegon kuulokkeissa oli äärimmäisen hyvä äänenlaatu – tosin puhelinkeskusteluihin ne eivät sopineet. Otin M1-kuulokkeet mukaani autoon ja soitin äidilleni testimielessä. En odottanut niiden toimivan, joten aloitin huutamalla ”HEI LINNEA TÄÄLLÄ, KUULETKO MUA?” Ja kyllä hän kuuli. Joten kuulokkeita voi hyvin käyttää puhelinkeskusteluihin ilman huutamista. 1. tähti täältä.

 

Voimaharjoittelu:

Tähän kuulokkeet soveltuvat erinomaisesti.Ne tuntuvat luonnollisesti hyviltä korvissa, mutta mielestäni on myös mukavaa, että kuulokkeet voi ottaa tarpeen mukaan pois korvista ja niiden voi antaa roikkua kaulalla. Niitä ei siis tarvitse riisua kokonaan pois. Voit myös ottaa vain toisen kuulokkeen pois korvasta. Tässä testissä myös taustamelun poisto pääsee täysin oikeuksiinsa. Muiden ihmisten keskustelujen kuuleminen musiikin yli voi olla erittäin häiritsevää. Näillä kuulokkeilla ulkoiset äänet on mahdollista sulkea täysin pois. 2. Tähti.

 

Juoksu:

Iso suositus täältä. Nämä ovat ehdottomasti parhaimmat kuulokkeet, joita olen juostessani käyttänyt. Kääntöpuolella olevan pienen säädettävän klipsin ansiosta kuulokkeet pysyvät äärimmäisen hyvin paikallaan. Ne on myös helppo säätää juuri itselle sopivan kokoisiksi. Teen paljon intervalliharjoituksia, joiden aikana useimmat kuulokkeet eivät pysy paikallaan. Ja harva asia ärsyttää juoksulenkillä enemmän kuin johdot ja pätkivä musiikki. On todellista vapautta, että voin juosta juoksumatolla ilman puhelintani. 3. tähti.

 

Podcastit:

Ajan paljon autolla, ja olen hiljattain tajunnut, kuinka mahtavia podcastit ovat. Minulla on kuitenkin vaikeuksia kuulla puhetta moottoritien melun yli Applen kuulokkeilla. Näin ei kuitenkaan pääse käymään Miiegon kuulokkeilla. Vaikka ulkoinen melu olisi kovaakin, kuulen podcastit hyvin pitämällä korvassani vain toista kuuloketta. Näin en sulje ulkomaailmaa kokonaan pois ajaessani. 4. tähti.

 

Laatu ja käyttäjäystävällisyys:

Paristo kestää pitkään, minulla n. 6-8 tuntia. Lataustason voi tarkistaa helposti puhelimesta. Tämä on varsin näppärä ominaisuus, sillä ei ole erityisen hauskaa, jos lenkkipolulla oma lempikappale keskeytyy ”low battery” -varoituksella. Kuulokkeet on helppo synkronoida puhelimen kanssa ilman pitkien käyttöohjeiden lukemista. Opin itse asiassa käyttämään kuulokkeita ilman mitään ohjeita, mitä ei ole tapahtunut koskaan ennen. Aktivoi vain bluetooth puhelimessasi ja luo yhteys kuulokkeisiin. Paljon tätä helpommaksi ei kuulokkeiden käyttö muutu. Kuulokkeet on helppo säätää omaan korvaan sopivaksi. Istuvuutta voidaan säätää takapuolella olevan klipsin avulla, ja sopivat kuulokkeet on mahdollista valita erikokoisten vaihtoehtojen joukosta. 5. tähti. Yhteenlaskettu tulos on siis 5/5 tähteä – ja täysin ansaitusti. En löytänyt niistä minkäänlaista huomautettavaa.

 

Miiego M1 vai AL3 – Kumman valitset? 

On vaikea sanoa, kummat kuulokkeista olisivat paremmat. Uskon, että kyse on pikemminkin siitä, kummat niistä sopivat parhaiten SINUN tarpeisiisi?  

Pidän itse molemmista malleista. Olen käyttänyt niitä eri tavoin, joten pyrin kertomaan kokemuksistani mahdollisimman kattavasti molempien kuulokkeiden osalta.

 

Erot

Kuulokkeiden merkittävimpänä erona on se, että AL3 lepää korvan päällä ja M1 asetetaan korvakäytävään. Itseltään kannattaa siis kysyä ensimmäiseksi, pitääkö enemmän in-ear - vai on-ear -kuulokkeista?

Henkilökohtaisesti pidän enemmän nappikuulokkeista, sillä ne pysyvät mielestäni paremmin paikoillaan. Jos juokset paljon, erityisesti intervalleja, suosittelen ehdottomasti M1-mallia.

ALfreedom-kuulokkeiden päällä on ’vaahtotyyny’, jonka ansiosta kuulokkeet tuntuvat miellyttäviltä korvan ympärillä. Käyttömukavuus on siis erittäin hyvällä tasolla. Niiden kanssa voi myös hyvin juosta. Tosin olen huomannut, että näissä kuulokkeissa korvat lämpenevät melkoisesti etenkin pidemmillä juoksumatkoilla. On kuitenkin yksilöllistä, kuinka häiritseväksi tämä koetaan.

 

Panta vs. Hihna

M1-kuulokkeissa on säädettävä hihna, ja kokoa on helppo muuttaa sopivaksi hihnassa olevan klipsin avulla.
AL3-kuulokkeissa on kiinteä niskapanta.

 

Äänenlaatu

Mielestäni äänenlaatu on yhtä hyvä molemmissa malleissa. Merkittävin ero on, että M1 eristää ulkopuolelta tulevat äänet tehokkaammin. AL3-kuulokkeilla ympäristön äänet ovat vielä kuultavissa. Kyse on siis siitä, kuinka paljon haluat jutella muiden kanssa treenin aikana? ;)

Itse valitsisin M1-mallin, mutta kyse on ehdottomasti makuasioista. Tiedän monia, jotka pitävät enemmän AL3-kuulokkeista. Minulle on tärkeää, että kuulokkeet pysyvät hyvin paikoillaan ja että voin käyttää niitä myös puhelimessa puhumiseen – ja M1 vastaa näiltä osin parhaiten tarpeitani. 

Products related to this post

 • Oletteko valmiina, Heat 4?

  Obstacle Course Racing: ”Oletteko valmiina, Heat 4?”, huutaa megafonia kantava mies.  

 • Ota juoksukengät mukaan lomalle

  Ota juoksukenkäsi mukaan lomalle ja koe kohteesi nähtävyydet uudella tavalla. Olemme koonneet pienen pakkauslistan ja pari hyvää neuvoa lämpimissä olosuhteissa juoksemiseen.

 • GPS-kellot: Sykemittari ranteessa – näin se toimii

  Rannekelloon sisärakennettu sykemittari on helppokäyttöinen ja kätevä. Miten se toimii? Ja miten kellon on istuttava ranteessa, jotta mittaus toimisi parhaiten? Löydä vastaukset täältä.

 • Asiakasarvostelu: Garmin Fenix 5

  Facebook-kilpailumme voittaja, 35-vuotias Lars on arvioinut uuden Garmin Fenix 5 -kellon. Lue hänen arvostelunsa täältä.