Artikel

Salomon Speedcross 4 - Ei valittamista!

Salomon Speedcross 4 - Ei valittamista!

Nyt se on vihdoin täällä – Speedcross 4! Salomon on päivittänyt suosittua Speedcross-trailkenkäänsä vain neljä kertaa mallin kymmenvuotisen olemassaolon aikana. Version 4 ei sisällä perustavanlaatuisia uudistuksia. Kenkään on sen sijaan tehty lukuisia pieniä päivityksiä ja parannuksia.

 

UUTTA SPEEDCROSS 4 -MALLISSA 

 • - Pohjanystyjen uusi rakenne
 • - 6 mm:n nystyt uudesta contagrip-kumista
 • - Aiempaa joustavampi päällinen
 • - Aiempaa parempi pehmustus jalkapöydän yllä  

 

Ensimmäinen Speedcross-malli lanseerattiin 10 vuotta sitten. Kenkä suunniteltiin tuolloin voittamaan Ranskan Annencyssä järjestetty paikallinen juoksukilpailu. Kiitos epätasaisen ja kostean alustan (fell running) Speedcross nousi Salomonin menestyneimmäksi polkukengäksi.

Speedcross s-lab 

 

Speedcross S-lab

Ylläpitääkseen suositun Speedcross-mallinsa korkean tason, Salomon kysyi urheilijoiltaan, miten he haluaisivat parantaa kenkää. Urheilijoiden palautteen ja saatavilla olevien uusien materiaalien pohjalta Salomon kehitti uuden Speedcross S-slab -kengän. Tämä malli on 30 grammaa kevyempi kuin aiempi Speedcross 3.

S-lab -mallin keveys johtuu pääasiassa siitä, että Salomon on poistanut osan kannassa ja läpässä olleesta pehmustuksesta. Ulkopohja on samanlainen kuin Speedcross 4 -mallissa.

 

Dame speedcross 4

 

SPEEDCROSS 4 -MALLIN YKSITYISKOHTIA

Speedcross 4 on saanut 6 mm:n korkuiset nystyt, jotka on valmistettu uudesta Contragrip wet traction -kumisekoituksesta. Uusi pohjakuviointi takaa entistä varmemman pidon märällä ja epätasaisella alustalla.

Vakaa istuvuus ja tukeva pito ovat tärkeitä nopeasti juostessa. Speedcross 4 -mallissa on Salomonin Senifit- ja Quick Lock -nauhoitus, jota on parannettu uusilla materiaaleilla entistä joustavamman istuvuuden takaamiseksi.

 

Sålen på den nye speedcross 4

Tässä näkyvät uuden Speedcross 3 -mallin (lime) ja uuden Speedcross 4 -mallin (pink) pohjat.

 

Speedcross 3 vs. Speedcross 4

Version 3 ja Version 4 eroavat toisistaan pääasiassa pito-ominaisuuksiltaan ja siinä, miten kengät irtoavat mudasta märällä alustalla. Uusi versio antaa selkeästi paremman pidon märällä ja haastavalla alustalla.

Uuden mallin istuvuus ja koot ovat täsmälleen samanlaiset kuin Speedcross 3 -mallissa, mutta version 4 tuntuu hieman mukavammalta varpaiden kohdalta. Emme ole kuitenkaan huomanneet suurta eroa istuvuudessa tai käyttömukavuudessa – ne ovat edelleen huippuluokkaa. Mesh-päällisen ainoana huonona puolena on, että se on hieman ahdas eikä aivan yhtä hengittävä kuin muissa trail-kengissä.

 

 • Oletteko valmiina, Heat 4?

  Obstacle Course Racing: ”Oletteko valmiina, Heat 4?”, huutaa megafonia kantava mies.  

 • Ota juoksukengät mukaan lomalle

  Ota juoksukenkäsi mukaan lomalle ja koe kohteesi nähtävyydet uudella tavalla. Olemme koonneet pienen pakkauslistan ja pari hyvää neuvoa lämpimissä olosuhteissa juoksemiseen.

 • GPS-kellot: Sykemittari ranteessa – näin se toimii

  Rannekelloon sisärakennettu sykemittari on helppokäyttöinen ja kätevä. Miten se toimii? Ja miten kellon on istuttava ranteessa, jotta mittaus toimisi parhaiten? Löydä vastaukset täältä.

 • Asiakasarvostelu: Garmin Fenix 5

  Facebook-kilpailumme voittaja, 35-vuotias Lars on arvioinut uuden Garmin Fenix 5 -kellon. Lue hänen arvostelunsa täältä.