Artikel

Paraurheilija Kasper Filsøn haastattelu

Paraurheilija Kasper Filsøn haastattelu

Olemme onnekkaita saadessamme lähettilääksemme pikajuoksija Kasper Filsøn. Nopeimmat huomaavat varmaan, että Kasperilla on vain yksi käsi. Hän on elänyt tämän ominaisuuden kanssa syntymästään lähtien. Käden puuttuminen ei ole kuitenkaan millään tapaa estänyt häntä elämästä täysipainoista elämää. Kasper on kaikin tavoin positiivinen ja lannistumaton henkilö.

 

”Minulla on aina ollut vain yksi käsi, joten pystyn melkein mihin tahansa samaan kuin kaikki muutkin. Olen vain oppinut asiat ilman kahta kättä.”

 

Kasper on ollut vuodesta 2014 lähtien Tanskan nopein paraurheilija. Hän on myös yksi Tanskan nopeimmista ”tavallisista” yleisurheilijoista. Hän on mm. voittanut pronssia 4x200 metrin matkalla täysin tavallisissa Tanskan mestaruuskisoissa.

 

 

Kasper kävi kertomassa meille arjestaan ja elämästään paraurheilijana sekä Craftin ja Juoksukauppa.fi:n lähettiläänä.

Kasperista huomaa selkeästi, ettei hän pidä itseään vammaisena paraurheilijana, vaan ennen kaikkea urheilijana. Kasper Filsø on aina harrastanut urheilua ja teinivuosinaan hän pelasi jalkapalloa korkealla tasolla samassa joukkueessa kaksikätisten kanssa – täysin ongelmitta.

 

 

”Ystäväni tykkäävät haastaa minut kaikissa urheilulajeissa, aina sulkapallosta jalkapalloon. He tekevät niin, koska he tietävät, että voittamisessani on haastetta! Sinä päivänä, kun he lopettavat haastamiseni, tiedän, ettei tasoni ole enää riittävän hyvä.”

 

Kysyimme, miksi Kasper valitsi 21-vuotiaana juuri juoksun ja nimenomaan pikajuoksun. Kasperin mukaan valinnan tekeminen oli helppoa. ”Olen aina ollut nopea jalkapallokentällä, joten halusin kuulla yleisurheiluvalmentajan mielipiteen mahdollisuuksistani. Hänen mielestä minussa oli paljon potentiaalia, joten päätin silloin ryhtyä yleisurheilijaksi.”

Yleisurheilu on antanut Kasperille upeita kokemuksia, mutta yhdestä hän on erityisen onnellinen.

 

”Grand Prix -finaalin juokseminen Lontoon olympiastadionilla oli mahtavaa! 60.000 ihmistä ja omat vanhempani paikan päällä katsomassa sitä. Se tunne oli jotain aivan uskomatonta!

 

”Haluan jakaa hyvää eteenpäin, joten valmennan tällä hetkellä muita urheilijoita. En tee sitä rahasta, vaan auttaakseni muita. Juuri nyt valmennan pyörätuoliurheilijaa. On niin palkitsevaa nähdä hänen kehittyvän. Uskon, että yleisurheilulla on monille paljon annettavaa, ja tavoitteenani on lisätä sen tunnettuvuutta täällä Tanskassa.”

Craft

Craft on juuri aloittanut Kasperin sponsorina, mistä hän on erittäin iloinen. ”En tiennyt Craftista paljoakaan ennen sopimuksen allekirjoittamista, mutta olen ollut erittäin positiivisesti yllättynyt merkin suhteen. Sen tuotteet ovat kuin minua varten tehtyjä. Sekä istuvuus että design ovat yksinkertaisesti upeita.”

Kasperin suosikki Craftilta on tällä hetkellä Stay Cool -sarja. Hän on myös ihastunut Active Comfort -sarjan rikkaaseen värimaailmaan ja uusiin Gritt-trikoisiin. ”Ne vain istuvat äärettömän hyvin päälläni. Craftin tuotteissa pidän erityisesti siitä, että tunnen näyttäväni niissä hyvältä. Minulle on tärkeää, että tunnen itseni tyylikkääksi. Sekä ulkona treenatessa, salilla käydessä että arjessani. Olen vain 26-vuotias, joten vaatteilla on merkitystä”, Kasper toteaa leveä hymy huulillaan.

Kasper suuntaa nyt kohti uusia tavoitteita ja unelmia. Tulevia kohokohtia ovat 20 päivän harjoitteluleiri Yhdysvalloissa ja kesällä häämöttävät MM-kisat. Pidämme täällä peukkuja ja toivomme, että Kasper palaa kisoista mitali mukanaan.

 

 

 

 

 

Products related to this post

 • Oletteko valmiina, Heat 4?

  Obstacle Course Racing: ”Oletteko valmiina, Heat 4?”, huutaa megafonia kantava mies.  

 • Ota juoksukengät mukaan lomalle

  Ota juoksukenkäsi mukaan lomalle ja koe kohteesi nähtävyydet uudella tavalla. Olemme koonneet pienen pakkauslistan ja pari hyvää neuvoa lämpimissä olosuhteissa juoksemiseen.

 • GPS-kellot: Sykemittari ranteessa – näin se toimii

  Rannekelloon sisärakennettu sykemittari on helppokäyttöinen ja kätevä. Miten se toimii? Ja miten kellon on istuttava ranteessa, jotta mittaus toimisi parhaiten? Löydä vastaukset täältä.

 • Asiakasarvostelu: Garmin Fenix 5

  Facebook-kilpailumme voittaja, 35-vuotias Lars on arvioinut uuden Garmin Fenix 5 -kellon. Lue hänen arvostelunsa täältä.