Artikel

Löydä oikeanlaiset Nike-urheiluliivit

Löydä oikeanlaiset Nike-urheiluliivit

 

Urheiluliivit ovat yksi jokaisen naisen tärkeimmistä urheiluvaatteista. Vääränlaiset urheiluliivit voivat pilata minkä tahansa liikuntakokemuksen. Nike on tutkinut naisten urheiluliivien käyttöä ja saanut selville, että suuri osa aktiivisesti liikkuvista naisista käyttää väärän kokoisia urheiluliivejä. Nike on siksi kehittänyt täysin uudenlaisen, eri kokoja ja värejä sisältävän urheiluliivimalliston antaakseen rinnoille niiden tarvitsemaa tukea treenien aikana.

 

Nike aloitti tutkimalla naispuolisten urheilijoiden liikkeitä laboratorio-olosuhteissa erilaisten biomekaanisten testien avulla. Nike hyödynsi tutkimuksessaan mm. Loughborough Universitya, jolla on erikoistietämystä aiheeseen liittyen ja joka on tutkinut urheilurintaliivejä aiemmin. Yliopistossa mitattiin, kuinka paljon naisen rinnat liikkuvat eri harjoitusmuotojen aikana. Perusteellisten ja kattavien tietojen saamiseksi naisurheilijoita tutkittiin yli 600 tunnin ajan. Tutkimus on Nikelle äärettömän tärkeää, sillä sen pohjalta kehitetään uusia ja parempia tuotteita.

 

 

Yksi Niken suunnittelutyöryhmän suurimmista haasteista oli urheiluliivien materiaalien valinta, sillä materiaalien sijainti ja käyttötapa vaikuttavat merkittävästi liivien istuvuuteen ja tukiominaisuuksiin. Esim. nylonista tehdyt Nike Pro Rival -liivit ovat kaksi kertaa ohuemmat kuin muut urheiluvaatteet. Ultrakevyt materiaali antaa samaan aikaan tarvittavaa tukea ja siirtää hikeä. Täyden malliston kehittäminen vei Niken suunnittelutyöryhmältä yli 2 vuotta. Tuotteet ovat läpäisseet yli 300 tukitestiä ja 1600 tuntia konepesua, jotta voitaisiin taata, että istuvuus pysyy hyvänä myös monen treenitunnin jälkeen.

 

NIKE PRO BRA -MALLISTO

Niken urheiluliivit on saatavana sekä high support - että light support -tuella. Valittavissa on 25 eri kokoa entistä täsmällisemmän istuvuuden takaamiseksi. Niken urheiluliivimallisto on jaettu neljään kategoriaan: Pro Rival, Pro Fierce, Pro Classic ja Pro Indy.

 

NIKE PRO RIVAL

Nike Rivel BH

 

Pro Rival -liiveissä on high support -tuki ja muotoillut kupit. Nike Pro Rival -liiveissä on tiivis istuvuus, jonka ansiosta rinnat pysyvät hyvin paikallaan lähellä kehoa. Käyttömukavuuden takaamiseksi materiaalina on käytetty pehmeää ja ohutta nylonia. Rival Pro -mallissa ei ole vetoketjua, joka voisi hiertää harjoituksen aikana. Pro Rival -liivit on saatavana 25 eri koossa, XS (65B) – XL (85F), ja niitä voidaan käyttää juoksuun, fitness-harjoitteluun ja muuhun korkean intensiteetin harjoitteluun, jossa tarvitaan maksimaalista tukea.

 

 


 

NIKE PRO FIERCE

Nike Pro Fierce BH

 

Pro Fierce on medium/high support -urheiluliivi, joka sopii täydellisesti juoksuun. Nike Pro Fierce -liivit ovat 20% kevyemmät ja niissä on suuri hengittävä mesh-osio selässä. Liiveissä on kevyesti muotoillut kupit ja kompressio-ominaisuus, joka pitää rinnat tiiviisti lähellä kehoa. Mallissa on uusi painijanselkä, joka takaa käyttömukavuuden ja tuen. Etuosassa ei ole lainkaan hiertäviä saumoja. Fierce on tehty Niken Dri-Fit -materiaalista, joka kuivuu nopeasti ja siirtää tehokkaasti hikeä. Liivit tuntuvat siksi miellyttäviltä juoksun ja korkean intensiteetin harjoittelun aikana.

 

 


 

NIKE PRO CLASSIC

Nike Pro Classic BH

 

Pro Classic on Niken kaikkien aikojen myydyin urheiluliivi, joka on pysynyt myös aktiivisesti mukana tuotekehittelyssä. Liivissä on edelleen keskitason tuki. Uuden mallin alareunassa on edelleen leveä mutta entistä litteämpi resori. Mallissa on uusi painijanselkä, joka takaa käyttömukavuuden ja tuen. Pro Classic on saatavana lukuisissa eri väreissä, jotka näyttävät upeilta topin tai treenipaidan alla. Pro Classic sopii erityisesti fitness-lajeihin ja sykeharjoitteluun sisätiloissa.

 

 


 

NIKE PRO INDY

Nike Pro Indy BH

 

Pro Indy on erittäin pehmeä low support -urheiluliivi, joka soveltuu pelkästään matalan intensiteetin harjoitteluun, kuten joogaan tai pilatekseen. Liivissä on painijanselkä, ohuet olkaimet ja mesh-osio. Olkaimien pituutta voidaan säätää olkapäiden kohdalta.

 

 


 

HYVIÄ VINKKEJÄ URHEILULIIVIEN VALINTAAN

Olemme koonneet pienen oppaan, jossa kerromme, mitä urheiluliivien valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

 

 • Huolehdi, että urheiluliivit on kiinnitetty uloimpaan hakaseen, sillä liivit venyvät käytössä hieman. Jos istuvuus on hyvä sisimmässä hakasessa, valitse pienempi koko.
 • Rintojen alle tai sivuille ei saa jäädä ylimääräistä kangasta. Jos kangaspoimuja on liikaa, liivit ovat liian suuret.
 • Urheiluliivien on istuttava vaakasuorassa linjassa selässä. Koko on liian pieni, jos alareuna kohoaa ylöspäin.
 • Olkaimien ja rinnan alla olevan resorin alle on mahduttava juuri ja juuri kaksi sormea. Rinnat eivät saa tulla ulos sivuilta eikä kainaloiden alle saa jäädä ihopoimuja – jos näin käy, liivit ovat liian pienet.
 • Jos et ole erityisen notkea, kannattaa harkita liivejä, jotka kiinnitetään edestä, sillä niitä ei tarvitse vetää pään yli.
 
 • Oletteko valmiina, Heat 4?

  Obstacle Course Racing: ”Oletteko valmiina, Heat 4?”, huutaa megafonia kantava mies.  

 • Ota juoksukengät mukaan lomalle

  Ota juoksukenkäsi mukaan lomalle ja koe kohteesi nähtävyydet uudella tavalla. Olemme koonneet pienen pakkauslistan ja pari hyvää neuvoa lämpimissä olosuhteissa juoksemiseen.

 • GPS-kellot: Sykemittari ranteessa – näin se toimii

  Rannekelloon sisärakennettu sykemittari on helppokäyttöinen ja kätevä. Miten se toimii? Ja miten kellon on istuttava ranteessa, jotta mittaus toimisi parhaiten? Löydä vastaukset täältä.

 • Asiakasarvostelu: Garmin Fenix 5

  Facebook-kilpailumme voittaja, 35-vuotias Lars on arvioinut uuden Garmin Fenix 5 -kellon. Lue hänen arvostelunsa täältä.